Voor wie

Als supervisor VGCT geef ik supervisie aan cognitief gedragstherapeuten en cognitief gedragstherapeutische werkers in opleiding binnen de VGCT. Ook geef ik cognitief gedragstherapeutische supervisie in het kader van de GZ-, PT- en KP-opleiding.

 

Andere vormen van supervisie zijn ook mogelijk voor je professionele ontwikkeling. Deze vorm van supervisie is niet direct gericht op het voldoen aan opleidingseisen. Het kan bijvoorbeeld gaan om praktijkondersteuning, ondersteuning bij de soms stressvolle situaties waar je als diagnosticus of therapeut in terecht kan komen of meer gericht op je persoonlijke en professionele ontwikkeling en groei als therapeut.

 

Werkwijze

Voordat de daadwerkelijke supervisie start, vindt eerst een kennismakingsgesprek plaats. In dit kennismakingsgesprek bespreken we de voorwaarden van de supervisiesessies en kijken we samen naar de supervisiedoelen voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Deze doelen leg je vast in een supervisiecontract.

 

Je werkt met een supervisiecontract, te downloaden van de VGCT website. Daarnaast met supervisieverslagen per sessie, die een actief leerproces en periodieke evaluatie bevorderen. Er is in elke supervisiesessie aandacht voor het gedragstherapeutische proces, persoonlijkheidsproblematiek, therapeutische relatie, zelfanalyse en interactiebewust (be)handelen.

 

Je hebt ook de mogelijkheid om een dubbele sessie in te plannen als je veel reistijd hebt of dieper op de casuïstiek in wilt gaan.

 

N=1 begeleiding is ook mogelijk. Zodra je een geschikte casus hebt is het verstandig met de supervisie te beginnen zodat de hele behandeling kan worden gesuperviseerd en er meteen met het schrijven van een N=1 begonnen kan worden. Naast face-to-face supervisie zal er ook een aantal uur leestijd worden berekend, gemiddeld is dat 5 uur.

 

Kosten

De kosten voor supervisie zijn 115 euro per sessie van 45 minuten face to face contact en 15 minuten voorbereidingstijd. Indien je verhinderd bent voor je afspraak dan verzoek ik je deze minstens 24 uur vooraf aan de afspraak te annuleren. Indien de afspraak niet of niet tijdig is afgezegd, wordt een aangepaste rekening ingediend. De kosten die hiervoor in rekening worden gebracht zijn 75 euro.